Over ons

BTC staat voor Biohazard & Trauma Cleaning en is ontstaan vanuit de passie voor schoonmaak en hierop doorontwikkelen naar specialisme.

Ons verhaal

Enkele jaren geleden zijn wij vanuit een woning eigenaar op straat benaderd, waar een lichte paniek in haar stem te horen was over een voorval in een van haar appartementen, waar wij op dat moment recht onder stonden.

Naar zeggen woonde er een man, die zich als kluizeaar opgeloten hield in het appartement, samen met zijn twee honden.

De honden werden naar zeggen nooit uitgelaten en bewoners boven en onder deze man, klaagden van een enorme penetrante stankoverlast.

Zou u het zien zitten om even te gaan kijken en te bekijken of u dit ziet zitten meneer ?

Uiteraard antwoorde ik en ging vol moed, samen met mijn collega het gebouw binnen. Direct na binnenkomst, sloeg de geur er al in en bij het openen van de liftdeur, kwam het besef bij mij binnen, dat we hier te maken hadden met een ernstige em omgezonde vervuiling.

Ik heb me op dat moment naar mijn collega omgekeerd en gezegd, wij gaan even naar buiten en daar bespreken we verdere details. Eenmaal buiten, heb ik besloten eerst onszelf te gaan voorzien van juiste kleding en pbm’s. alvorens ik dit gebouw, laat staan het appartement te gaan betreden.

Bij aankomst bij ons kantoor / loods, hebben we de nodige materialen ingepakt en zijn teruggereden naar het appartementencomplex. 

Wij hebben onszelf omgekleed en voorzien van de juiste beschermende kleding en beademings filters, waarna wij het gebouw in zijn gegaan en met de lift naar de juiste etage zijn gebracht.

Eenmaal aangekomen op de betreffende etage en ondanks beschermende maskers / filters, kwam er nogsteeds een penetrante geur binnen, echter dan houdbaar. 

Verbazing, dat is het enige wat op dat moment bij je binnen komt, omdat je voor jezelf een beeld probeerd te krijgen, hoe het dan binnen in het appartement moet zijn en sterker nog, hoe iemand zo kan en wil leven.

Dan komt het moment van aanbellen en de man op een rustige manier, ondanks hij al op de hoogte was van onze komst, toch met respect uitleggen, dat wij komen kijken om eens te komen schoonmaken.

Uiteraard bij openen van de deur, sta je dan ineens oog in oog met de bewoner, die toch even bedenkelijk naar ons keek van wat doen jullie nou in deze pakken hier.

Rustig aan ben ik begonnen onszelf voor te stellen en de man verteld, dat wij vaak worden bloodgesteld aan bacterieën etc, waardoor wij altijd uit voorzorg goed beschermd een eerste bezichtiging komen doen.

terwijl ik dit aan het uitleggen was, bespeurde ik in de man zijn ogen een emotionele blik en hij antwoorde dank u meneer voor uw komst en hopelijk ziet u het zitten om mijn appartement schoon te maken, want de twee bedrijven voor u zagen het niet zitten. Duidelijk dat deze man, enigzins zelf inzag, dat het toch wel noodzaak was om een schoonmaak uit te voeren.

Bij binnenkomst, werd ik direct overspoeld met hondenpoep, plas, kleding, handdoeken etc etc op de grond om zo toch een soort van leefomgeving te kunnen maken voor zichzelf. Verder was duidelijk dat deze man ook een verzamelwoede had en dit dus de situatie nog veel ingewikkelder zou gaan maken.

ons-verhaal-i

Wat zou beginnen als een bezichtiging, draaide al snel uit in een uren lang durend psychologisch gesprek om zo een vertrouwen op te bouwen.

Het geven van een luisterend oor en voorzichtig ingaan op verhalen en door heel tactisch te vragen hoe deze man, die toch beschikte over een vrij hoge inteligentie en die goedgeziend was als gepensioneerde Directeur van Hotelketens, in zo’n situatie terecht was gekomen, kwam er verhaal op verhaal. Dit doet je op dat moment beseffen, dat wat je hebt, ook weer net zo hard kunt kwijtraken en je hele leven in een klap kan omgooien.

De man verklaarde op een gegeven moment, dat hij het appartement moest verlaten van de eigenaar en nu helemaal niets meer zou hebben. Ik heb de man op dat moment toegezegd, dat wij zouden zorgen, dat hij wel ergens zou terechtkomen en wij hem onder onze vleugels zouden nemen. De man fleurde op en bedankte mij vele malen, waarna wij ons een weg naar buiten hebben gemaakt en een gesprek hebben aangevraagd met de eigenaar, die ons had benaderd.

Na onderhandelingen met de eigenaar en haar beloofd, dat wij het appartement in nette staat zouden opleveren, is uitgesporken, dat als wij dit zouden doen en daarna wekelijks zouden blijven schoonmaken, de bewoner als hij ook de honden zou wegdoen er mocht blijven wonen. Met dit nieuws, zijn wij naar de bewoner gegaan en hem dit uitgelegd, waarna gepaard met emoties wegens zijn honden”kindjes” hij akkoord gaf en ons netjes vroeg of wij zo snel mogelijk konden starten. Wij hebben dit project wat al bij al meer dan 2 maanden aan uren heeft geduurd met succes mogen afronden en gaf zo’n goed gevoel, dat we besloten hebben hier meer mee te moeten doen.

Tussentijds meerdere traumatische werken uitgevoerd en tijdens covid-19 ook de nodige werken uitgevoerd, heeft ons doen beslissen hier dan ook dieper op in te gaan spelen en zo is BTC tot leven gekomen.

Heb je vragen?
wij staan voor je klaar!